Hirdetés

Álellenőr „állt munkába” a debreceni villamoson

2016.02.02. 16:23

Nem kértek a segítségből a DKV-nál, hívták a rendőrséget.

Hirdetés

Álellenőrt fogtak a valódiak! A DKV Zrt. szakemberei egy utas jelzése alapján figyeltek fel a csaló ellenőrre 2016. február 2-án. A férfit az ellenőrök átadták a rendőrségnek, aki a helyszínen elismerte tettét.

A Doberdó utcai forgalomirányító központban kedden délelőtt egy utas jelezte, hogy a villamoson egy gyanúsan viselkedő férfi megkülönböztető jelzések nélkül jegyellenőrzést végzett az utasok körében.

A CAF-villamosokon található kamerarendszernek köszönhetően a felvételek alapján az elkövetőt sikerült beazonosítani, így az egyik megállóban a DKV Zrt. jegyellenőrei a férfit elfogták, majd értesítették a rendőrséget.

A rendőrjárőrök az álellenőrt a helyszínen kikérdezték, aki elismerte a tettét, majd az elkövetőt a rendőrkapitányságra szállították. A DKV Zrt. megtette a rendőrségi feljelentést.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. köszöni a lakosság segítségét, egyben felhívja a figyelmet arra, hogy a jegyellenőrök jól felismerhető jelzésekkel, karszalaggal és jelvénnyel rendelkeznek. A járműveken jegyellenőrzést csak ezek a szakemberek jogosultak végezni.

A CAF-villamosokon található kamerarendszer növeli az utasok biztonságát, segíthet az egyéb bűncselekmények elkövetőinek a beazonosításában is. A Társaság arra törekszik, hogy megfelelő forrást találva, valamennyi járművére felszereltessen kamerarendszert.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés