Hirdetés

A debreceni halálbrigád tagjai a börtönben halnak meg

mti

2016.01.12. 15:17

A debreceni halálbrigád tagjai a börtönben halnak meg
Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt negyedrendű vádlott (j-b) a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságok harmadfokú büntetőperének tárgyalásán (Fotó: mti)

Jogerőre emelkedett az ítélet.

Hirdetés

Jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélte a Kúria kedden a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok ügyében Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot.

A Fővárosi Ítélőtábla 2015. május 8-án kihirdetett másodfokú döntése nyomán csak a negyedrendű vádlott, Csontos István ügyében emelkedett jogerőre a korábban első fokon kiszabott büntetés, 13 év fegyház.

Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott esetében megnyílt a lehetőség a fellebbezésre az említettek - azaz a személyi szabadság megsértésben is megállapított bűnösség - miatt. A három vádlott és védőik rögtön fellebbeztek, így ügyükben most emelkedett jogerőre az ítélet.

Az eljárás adatai szerint a 2000-es évek közepén Kiss Árpád döntött úgy, hogy fellép a cigányok ellen. Testvérével, Istvánnal és Pető Zsolttal közösen 2008-2009-ben kilenc helyszínen hajtottak végre fegyveres támadást romák otthonai ellen. A bűncselekmény-sorozat következtében hat ember, köztük egy gyermek meghalt, öten súlyosan megsérültek, a tettesek összesen 55 ember testi épségét veszélyeztették.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés