Hirdetés

Tárgyalás szükséges a baleseti büntetőperben

Cívishír

2018.06.12. 17:18

Tárgyalás szükséges a baleseti büntetőperben
Ezt a stoptáblát hagyta figyelmen kívül a vádlott (Forrás: Google)

A halálos karambol Debrecenben, a Nagyerdőn történt, fiatal férfi okozta.

Hirdetés

Bizonyítás felvételét tartja szükségesnek a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék, ezért július elején tárgyalásban folytatja a büntetőpert egy halálos balesetet okozó fiatalember ellen.

H. Máté 2017 elején karambolozott a Nagyerdei körúton, és az ütközés következtében elhunyt egy 69 éves férfi.  A húszas éveiben járó fiút nem jogerősen 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Járásbíróság és mellékbüntetésként 4 év 4 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítéleti tényállás szerint H. Máté – aki a balesetet megelőző két évben hatszor volt büntetve közlekedési szabálysértésekért – napsütéses időben, száraz útviszonyok és közepes forgalom mellett haladt az Oláh Gábor utcán a Martinovics utca felé. A Nagyerdei körúti kereszteződéshez érve a jelzőtábla ellenére nem állt meg Audijával, csak lassított. Ekkor ütközött össze egy Daewoo gépkocsival, majd az egy másik autónak csapódott.

A Daewoo-t vezető idősebb nő súlyosan megsérült (több bordája is eltörött), míg hátul ülő férje olyan erővel ütötte be a fejét egy utastéri tompa tárgyba, hogy két héttel később belehalt a koponyasérülésbe.

Az igazságügyi orvosszakértő ugyanakkor valószínűsítette: ha a férfi bekötötte volna magát, feltehetően elkerüli a halálos sérülést.

RaL

Debreceni Törvényszékhalálos baleset

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés