Hirdetés

Országosan is körözik a legostobább kábítószerest

Cívishír

2018.06.12. 14:30

Országosan is körözik a legostobább kábítószerest
A hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló cuccról volt szó (Illusztráció: Pixabay)

A fiatalember egy debreceni bírósági tárgyalás közben akarta átadni a drogot.

Hirdetés

Országos elfogatóparancsot adott ki a Debreceni Járásbíróság azzal a férfival szemben, aki tavaly áprilisban egy bírósági tárgyalóteremben próbált meg kábítószert átadni egy társának, de lelepleződött.

F. Á. ellen akkor büntetőeljárás indult, s most június 12-én – idézésre – meg kellett volna jelennie a Debreceni Járásbíróságon. Kiderült, hogy a férfi hamis címet adott meg tartózkodási helyeként, ezért immár körözik – értesült a Cívishír. A  vádlott távolmaradása miatt már egy korábbi tárgyalást sem tudtak megtartani.

Az idézésbe hajtva

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata értelmében a fiatalember és társa ellen a múlt áprilisban egy lopási ügyben tartottak tárgyalást. Az ülést megelőzően a szabadlábon védekező F. Á. és az előzetes letartóztatásban lévő S. J. is a folyosón várakozott, a fegyőrökkel együtt. Az ügyészség szerint F. Á. becsomagolt kábítószert vette elő a zsebéből és társa felé mutatva jelezte, neki hozta. 

A tárgyalás alatt F. Á. és S. J. egymás mellett ültek a vádlottak padján, a büntetésvégrehajtási őrök pedigutóbbi háta mögött foglaltak helyet. Tárgyalás közben – kihasználva, hogy nem őket figyelik – F. Á. az idézés papírjába hajtott szintetikus kannabinoidot a másik combjára helyezte. Az egyik őr azonban kiszúrta a dolgot, a tárgyalás félbeszakadt, a bíró értesítette a rendőrséget, akik a helyszínen lefoglalták a kábítószert. 

Az új pszichoaktív anyag későbbi vizsgálata során kiderült, hogy a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló hatású, mesterségesen előállított vegyületről van szó, amely 5F-ADB-PINACA hatóanyagot tartalmaz. A vádlottnál lefoglalt mennyiség nem éri el a csekély mennyiség felső határát – írja a vád. 

RaL

Debreceni JárásbíróságKábítószerek

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés