Hirdetés

Okirathamisítás Hajdúdorogon: szakügyintéző gyanúsítottak

Cívishír

2018.02.06. 17:22

Okirathamisítás Hajdúdorogon: szakügyintéző gyanúsítottak
Fővárosi rendőrök érkeztek Hajdúdorogra (Fotó: Pixabax)

A megyei kormányhivatal a rendőri akció napján kapott értesítést.

Hirdetés

Okmányirodai szakügyintézőként dolgozott az a két hivatalnok, akiket hivatalos személyként elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával vett őrizetbe a rendőrség – tájékoztatta a Cívishírt kedden Szabó-Tóth Hanga, a megyei kormányhivatal sajtóferense.

Mindketten a Hajdúböszörményi Járási Hivatal Hajdúdorogon működő okmányirodájának munkatársai voltak. A sajtóreferens közlése szerint a kormányhivatalt január 24-én, az előállítások és meggyanúsítások napján értesítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozati intézkedésekről.

Arra vonatkozóan, hogy mit követhettek el az ügyintézők, a kormányhivatalnak nincsenek információi. Ami a két dolgozó munkaviszonyát illeti, a „szükséges intézkedéseket megteszik”.

A gyanúsítottak hamis okiratok megszerzésében segíthettek ukrán magánszemélyeket két másik gyanúsítottal együtt. A hivatalnokokat golyóálló mellényekkel is felszerelt rendőri egységek vettek őrizetbe január második felében – írtuk meg hétfő este, illetve kedd reggel a Magyar Nemzet információira támaszkodva.

RaL

Hajdúdorogközokirat-hamisításHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalBüntetőügy

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés