Hirdetés

Kiderül az igazság a hajdúsámsoni zaklató apáról

civishir.hu

2018.02.09. 08:06

Kiderül az igazság a hajdúsámsoni zaklató apáról

A sértett most 7 éves. Akkor 3 volt...

Hirdetés

A vádlottak 2010-ben élettársak voltak. A nő (Sz. Erika) várandós lett, ám akkor már volt 3 gyermeke előző élettársától és a férfinak is volt 4 gyermeke.

Közös gyermekük, a sértett 2011-ben született. A nő nem sokkal később végleg elköltözött élettársától, és magával vitte a közös gyereket is. Néhány hónap múlva új élettársa lett, akitől 2013-ban ismét gyermeke született. Az eltelt időszakban az asszony rövidebb-hosszabb időre elhagyta élettársát, ilyenkor férfiakkal ismerkedett és összeköltözött valakivel. Ilyenkor a kiskorú sértettet hol elhozta nagynénjétől, és vitte magával, hol pedig ismét visszavitte a kislányt. 2013 márciusában volt élettársa visszafogadta a nőt, a sértett kislány nélkül. Ezért az asszony őt édesapjánál, az első rendű vádlottnál hagyta Nyíradony-Tamásipusztán, ahol gyakorlatilag az apa testvére gondoskodott róla. 2014 januárjában a kislány Hajdúsámson-Sámsonkertbe került az apai nagymamájához, aki gondját viselte unokájának.

Mivel az apa vádlott nem törődött gyermekével, 2014 novemberében családgondozó figyelt a kiskorú sértettre. A gyermek nem járt rendszeresen óvodába sem, ezért a családgondozó javaslatot tett a gyámhatóságnak, a gyermek ideiglenes elhelyezésére. A gyermek 2015 szeptemberében került nevelőszülőhöz. Kiderült, 2014 januárja és 2015 szeptembere között az apa vádlott ittas állapotban több alkalommal szexuálisan zaklatta, illetve durván bántalmazta. Első nyilvános ülés.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék tavaly B. Norbertet szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Sz. Erika másodrendű vádlottat kiskorú veszélyeztetése miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság az apa és az anya esetében 5 gyermek szülői felügyeleti jogát megszüntette. Az ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott terhére súlyosításért fellebbezett. 

A Debreceni Ítélőtábla az ügyet február 14-én tárgyalja.

zaklatásHajdúsámsonszexuális zaklatásSámsonkert

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés