Hirdetés

Idős asszonyt gázoltak Debrecenben

Cívishír

2018.02.09. 11:48

Idős asszonyt gázoltak Debrecenben
Fotók: police.hu

Figyelmesebben közlekedjenek!

Hirdetés

Egy 57 éves nő közlekedett az általa vezetett személyautóval február 8-án 8 óra körül Debrecen, Vágóhíd utcában a Rigó utca irányába.

A sofőr haladása során nem biztosított elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen áthaladó 74 éves nőnek, akit a gépkocsi bal elejével elütött. A mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel vitték kórházba a gyalogost. A baleset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A baleseti statisztikai adatok és az elmúlt évek rendőri tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy őszi és téli hónapokban sajnálatos módon sok gyalogost és kerékpárost ütnek el járművel a hazai közutakon.

Gyakorlatilag valamennyi gyalogos elütésről elmondható, hogy annak hátterében valamilyen emberi hiba áll (gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség), és ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a többnyire súlyos balesetek szabálykövető magatartással megelőzhetőek.

A gyalogosok és kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

Debrecengyalogosgázolás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés