Hirdetés

Hajdú-bihari kormányhivatali dolgozókat vettek őrizetbe!

Cívishír

2018.02.05. 21:59

Hajdú-bihari kormányhivatali dolgozókat vettek őrizetbe!
A gyanúsítottak egy időre rács mögé kerültek, képünk illusztráció (Fotó: Flickr)

Budapesti nyomozók jöttek értük.

Hirdetés

Őrizetbe vették a hajdú-bihari kormányhivatal két munkatársát hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt – értesült a Cívishír.

Az akció a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóihoz kötődik. Úgy tudjuk, a gyanúsítottak a kormányhivatal egy hajdúdorogi kirendeltségén dolgoztak, de ezt egyelőre sem a rendőrség, sem a kormányhivatal részéről nem erősítették meg.

Rajtuk kívül két másik személy ellen hasonló okból indult büntetőeljárás, őket szintén őrizetbe vették.

Kérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot arról, kezdeményeztek-e a gyanúsítottak ellen személyi szabadságot korlátozó intézkedést, de válaszukban csak a január 24-i előállításokról és őrizetbe vételekről számoltak be.

A gyanúsítás lényegét a rendőrség nem kívánta részletezni. Arra vonatkozó válaszukból, hogy miért fővárosi nyomozók járnak el Hajdú-bihar megyében, az derült ki, hogy a bűnelkövetés helye, valamelyik gyanúsított személye, vagy valamilyen fontos körülmény Budapesthez köthető.
A rendőrség egyelőre szűkszavú az ügyben, „a nyomozás nem nyilvános, a sajtó hasábjain folyó tevékenység, így jövőbeli nyomozati cselekményt nem kívánunk a sajtóval megosztani”, reagáltak a további részleteket firtató kérdéseinkre.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalt is kerestük hétfőn. Türelmet kértek.

RaL

rendőrségHajdúdorogközokirat-hamisításRendőrségi akcióHajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés