Decemberben folytatódik a Balla Irma-gyilkosság tárgyalása Nyíregyházán

Cívishír

2017.10.12. 14:06

Decemberben folytatódik a Balla Irma-gyilkosság tárgyalása Nyíregyházán
Balla Irma fiát előbb elítélték, majd felmentették (Fotó: Cívishír)

Egy közelben dolgozó debreceni munkás a vádlott.

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszéken decemberben folytatódik a több mint tíz évvel ezelőtt meggyilkolt debreceni képviselő, Balla Irma tárgyalása. Az asszonyt 2007-ben, húsvétkor ölték meg lakásán, testét 21 erőbehatás érte, halálát arckoponya- és nyaksérülései okozták. Az asszony megölésével korábban fiát vádolták, akit 2008-ban letartóztattak, majd elítélték. Miután kiderült, ártatlan, 2013-ban felmentették a bűncselekmény elkövetésének vádja alól.

A bűncselekmény elkövetésével egy, az ügyben már korábban is képbe került férfit vádolnak most. A tárgyalása a Nyíregyházi Törvényszéken folyik. A 2007-ben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének ügyében a napokban tartottak tárgyalást.

A vádirat szerint D. L. vádlott behatolt a sértett debreceni lakásába, a nőt feszítővassal többször fejen, arcon ütötte, majd a sértettre ráült, és nyakát leszorítva olyan gégesérülést okozott, amely B. I. azonnali halálához vezetett.

A törvényszék a tárgyaláson tanúként hallgatta meg azokat a munkásokat, akik B. I. sértett lakóházának közvetlen szomszédságában egy építkezésen dolgoztak. A tanúk elmondták, hogy velük együtt dolgozott a vádlott is néhány napig. A vádlott is elismerte, hogy a tanúkkal együtt dolgozott az építkezésen. A tanúk beszámoltak arról is, hogy többször látták a sértettet a saját udvarán.

A tárgyalás újabb tanúk és szakértők meghallgatásával december 15-én folytatódik a törvényszéken - közölte a törvényszék honlapján dr. Toma Attila sajtószóvivő.

Balla IrmaNyíregyházi Törvényszék

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés