Hirdetés

Az aranyat és a pénzt is lenyúlta - nagy szélhámos akadt horogra

2017.10.27. 13:45

Az aranyat és a pénzt is lenyúlta - nagy szélhámos akadt horogra

Előbb Debrecenben, majd Budapesten verte át az ügyfeleket.

Hirdetés

Egy debreceni, később budapesti székhelyű gazdasági társaság befektetési arany értékesítésével foglalkozott. A társaság vezetője tevékenysége során az ügyfelekkel termékértékesítési szerződést kötött befektetési arany adásvételére. A cég tevékenysége során az ügyfelekkel – akik nem kívánták a megvásárolt befektetési aranyat saját maguk tárolni – tárolási szerződést kötött, amelyért külön ellenszolgáltatást kért. A sértettek az arany ellenértékét a cég felé vagy teljes értékben vagy részletekben kifizették, azonban pénzükért később sem aranyat, sem a befizetett összeget nem kapták meg. A büntetőeljárás adatai szerint Sz. Árpád budapesti férfi a nyomozás jelenlegi adatai alapján

20 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek közel 130 millió forint kárt okozott.

Az ügyben tett feljelentések és a beszerzett adatokat követően – amelyek között olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet – a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársainak közreműködésével a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. október 25-én elfogta a budapesti lakost. A nyomozók a 48 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gazdasági Ügyek Alosztálya 20 rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat az ügyben nyomozást, amely során további sértettek felkutatása folyamatban van.

tolvajbűnöző

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés