Hirdetés

Szörnyű! Megölte újszülött babáját

Cívishír

2017.07.07. 13:26

Szörnyű! Megölte újszülött babáját

Titkolta, tagadta a terhességét.

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, így az jogerős.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 márciusában D. Csné vádlottat

emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát 3 kiskorú gyermeke vonatkozásában megszüntette. Az ítélet ellen a vádlott és védője akkor felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott házasságban élt Taktaharkányban, kapcsolatukból három gyermek született, akiket együtt neveltek férjével egészen 2016. januárig. A vádlott a korábbi, harmadik terhességét is eltitkolta családja és ismerősei elől. 2015-ben immár negyedik alkalommal lett várandós, azonban azt ismét eltitkolta, sőt a házastársa konkrét kérdésére tagadta is.

2016. január 21-én éjszaka a vádlott – miközben családtagjai a lakásban aludtak –, a fürdőszobában életképes lánygyermeknek adott életet, akit a szülést követően nem látott el, róla nem gondoskodott, hanem kivitte a házból, és a kerti WC-be rejtette, fűrészport szórt rá. A gyermek az ellátatlanság következtében hunyt el.

Másnap reggel a vádlott felkelt, ellátta a gyermekek és a ház körüli teendőket. A délelőtt során erősen vérezni kezdett, ezt jelezte anyósának és a szomszédban lakó sógornőjének. A hozzátartozók értesítették a mentőket, majd kórházba szállították.

A kórházban megállapították, hogy a vádlott az ellátását megelőzően szült, azonban a kórházban őt ellátó orvosok előtt tagadta azt.

ítéletújszülött

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés