Hirdetés

Ezért súlyos árat fizethet az MSZP és a DK

mti

2017.07.13. 11:14

Ezért súlyos árat fizethet az MSZP és a DK
Czeglédy Csaba már egy hónapja előzetesben van (Fotó: mti)

Újabb gyanúsított van a szombathelyi MSZP-s ügyben.

Hirdetés

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás miatt indult nyomozás során, az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő céghálózat 2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek.

Tíz ember már előzetes letartóztatásban van, kedden pedig a nyomozóhatóság újabb gyanúsítottat hallgatott ki és vett őrizetbe a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban.

A gyanú szerint az új gyanúsított a bűnszervezetbe tartozó egyes iskolaszövetkezetek cégalapításának, cégjogi módosításainak bejegyzése során járt el. A főügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, aki ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

MSZPDK

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés