Hirdetés

Debrecen belvárosában végzett önkielégítést

civishir.hu

2017.07.03. 08:47

Debrecen belvárosában végzett önkielégítést

Egy csecsemő és egy 11 éves gyerek is látta.

Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság tavaly novemberben 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte (öt évre felfüggesztve) azt a férfit, aki Debrecen főterén mutogatta magát 2016 nyarán. A bíróság T. István Csabát szeméremsértés bűntettében mondta ki bűnösnek. A Debreceni Járásbíróság a leghosszabb próbaidő – öt év – mellett döntött.

A bíróság tényállása szerint a vádlott 2016. július 17-én délelőtt végzett a munkahelyén, majd a nap folyamán több sörözőbe is betért. Este 6 óra körül kerékpárjával Debrecenben, a Piac utcán haladt a Kossuth tér felé, amikor

megállt a Piac utca 53. szám előtt, és magát mutogatva, szeméremsértő módon önkielégítésbe kezdett.

A vádlott körül többen is megfordultak. T. István Csaba kis idő elteltével tovább haladt a Nagytemplom irányába, majd a Csapó utca sarkán lévő szökőkútnál megállt és folytatta nemi vágya kielégítését. Ekkor haladt arra egy édesanya, 10 hónapos gyermekével és 11 éves kislányával. Amikor a vádlott észrevette a tőle néhány méterre elhaladó nőt és gyermekeit, nekik mutogatva – integetve folytatta a szeméremsértést. Az anyuka ezt látva igyekezett minél hamarabb eltávolodni a vádlottól. A férfi ekkor biciklijével utánuk indult, de végül csak elhaladt mellettük, a szeméremsértéssel felhagyott.

T. István Csabát a rendőrök később a Homokkerti felüljárónál fogták el.

A vádlott a nyomozati szakban beismerő vallomást tett, amit a bíróságon is fenntartott.

Visszaeső

A bíró indoklásában kiemelte: enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott egészségi állapotát, illetve beismerő vallomását. Súlyosító körülményként vette azonban figyelembe a vádlott ittas állapota mellett azt, hogy a férfi már harmadjára állt bíróság elé szeméremsértés miatt. A bíróság ezért alkalmazta a lehető leghosszabb próbaidőt. Az öt év arra ösztökélheti a vádlottat, hogy ne jusson eszébe bűnismétlés, hiszen akkor börtönbe kell vonulnia.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője tudomásul vette a döntést. A per a Debreceni Törvényszéken július 3-án folytatódik. A fejelményekről beszámolunk.
szeméremsértés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés