Hirdetés

Mint a filmeken! Föld alatti drogtanyát lepleztek le Tégláson

police.hu

2017.05.03. 09:04

Mint a filmeken! Föld alatti drogtanyát lepleztek le Tégláson

Fehér özvegyre is bukkantak a debreceni nyomozók. +Videó

Hirdetés

A Felderítő Osztály nyomozóinak május 18-án olyan információ jutott a tudomására, hogy egy debreceni férfi nagyobb mennyiségű kábítószert akar vásárolni egy téglási lakostól. A nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen aznap este Tégláson összehangolt akció keretében a kábítószer átadásakor ütöttek rajta a két férfin. M. Sándor a rendőröket látva megpróbált a helyszínről elmenekülni, közben pedig a nála lévő kábítószert eldobta.

A nyomozók a 39 éves debreceni férfit elfogták, az eldobott körülbelül fél kilogramm marihuánát pedig lefoglalták.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qovTrFcF93A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A nyomozók a két gyanúsított otthonaiban házkutatást tartottak, amely során P. László házának garázsában 90 kilogramm vágott dohányt, míg M. Sándor lakásában 1 900 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak, amelyről értesítették a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársait.

A helyszínen olyan adat merült fel, hogy P. László Téglás külterületén, egy házban nagyobb mennyiségben tart értékesítés céljából kábítószert. A rendőrök az ott tartott házkutatáskor további 645 kilogramm vágott dohányt és dohánylevél darálót találtak, amelyet a NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrök a helyszínen lefoglaltak és jövedéki igazgatási eljárást indítottak.

A rendőrök a tanyát átvizsgálva észrevették, hogy az egyik melléképület padlójának széle megrepedt. P. László a nyomozóknak megmutatta, hogy a padló a titkos bejárata egy földalatti marihuána ültetvénynek. A betonpadlót egy földbe süllyesztett villástargonca hidraulika rendszere emelte fel és úgy lehetett lejutni az ültetvényhez. A Felderítő Osztály nyomozói a föld alatt kiépített helyiségben összesen 224 tő – különböző fejlettségű – vadkendert, körülbelül 4,5 kilogramm előre csomagolt marihuánát és a kábítószer termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A botanikus szakértő elsődleges véleménye alapján a növények kábítószernek minősülnek.

A gyanúsítottól lefoglalt „white widow” úgynevezett fehér özvegy kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 50 millió forint, míg a dohányáru értéke meghaladja a 11 millió forintot.

A megyei rendőr-főkapitányságra előállított két férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. május 20-án elrendelt. Az eljáró nyomozási bíró 2016. július 26-án M. Sándort házi őrizetbe helyezte.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály a 47 éves P. Lászlóval szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a 39 éves M. Sándorral szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a megyei főügyészségnek.

Téglás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés