Hirdetés

Hosszan fog ülni a bagaméri nevelőapa

civishir.hu

2017.05.17. 17:44

Hosszan fog ülni a bagaméri nevelőapa

16 éves lányát erőszakolta meg. Ítélet Debrecenben.

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2005-ben házasodott meg és együtt nevelték felesége korábbi házasságából származó akkor még 4 kiskorú gyermekét Bagamérban. 2009-től a család romló anyagi helyzete miatt rendszeressé váltak a veszekedések, amelyek néha tettlegességig fajultak. 2014 októberétől kezdve a vádlott több alkalommal közeledett szexuálisan az akkor 16 éves nevelt lányához. A férfi a sértettet megfenyegette, ha a történtekről szól édesanyjának vagy másnak, megöli. Ezért a sértett senkinek sem mert szólni a vele történtekről.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 novemberében L. I. vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

Súlyosabb ítélet

A Debreceni Ítélőtábla május 17-én megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. Az ítélőtábla megállapította, hogy a vádlott a szexuális erőszak bűntettét folytatólagosan követte el és a szabadságvesztés büntetést 10 évre súlyosította. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés