Hirdetés

Gyógyszerekkel és erőszakkal akart heterót faragni egy leszbikusból

MTI

2017.05.11. 11:34

Gyógyszerekkel és erőszakkal akart heterót faragni egy leszbikusból
(Fotó: illusztráció)

Az ügy megdöbbentette a társadalmat.

Hirdetés

Első fokon tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a rijekai (Fiume) bíróság Mirjana Vulint, a lopacai pszichiátria volt igazgatóját, aki törvényellenesen, erőszakkal tartott fogva és "kezelt" öt éven keresztül egy leszbikus lányt - írta a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön.

Ana Dragicevic 21 éves koráig tartózkodott a pszichiátrián, ahol az ágyhoz szíjazták, kényszerzubbonyt adtak rá, és antipszichotikus gyógyszereket adtak neki. A fiatal nő, miután 2008-ban érzelmi roncsként került ki a pszichiátriáról, feljelentést tett szülei és az elmegyógyintézet ellen. A nem jogerős ítéletre csaknem tíz évet kellett várni.

Az ügy, amelyre 2008-ban derült fény, megdöbbentette a horvát társadalmat.

Mirjana Vulint azonnal eltávolították az intézet éléről, és vádat emeltek ellene. A bíróság ítélete szerint a doktornő lelkiismeretlenül viselkedett, alkalmatlan szereket és módszereket vett igénybe, és törvényellenesen tartotta bezárva a fiatal lányt.

Erős antipszichotikus gyógyszerekkel próbálta "kezelni" a lány leszbikus hajlamait, erőszakot alkalmazott, amikor lekötöztette a lányt, amiről nem tájékoztatta szüleit, és megfelelő dokumentációt sem vezetett a "gyógykezelésről". 

leszbikus

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés