Hirdetés

Rendőrökre támadtak Borsodban

police.hu

2017.04.28. 07:56

Rendőrökre támadtak Borsodban

Még egy vödör is előkerült.

Hirdetés

Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt egy férfi és egy nő Sajógalgócon, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak  bűntette miatt rendelt el nyomozást ellenük.

A tájékoztatás szerint az eset április 20-án történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. A rendőrök azért mentek a pár házához, mert előzőleg a szomszédok telefonon bejelentették, hogy a férfi minden előzmény nélkül átment a lakásukba és háborgatta őket. A rendkívül zavart állapotban lévő, összefüggéstelenül beszélő férfi és nő az intézkedő rendőröket nem akarta beengedni, személyazonosságukat többszöri felszólításra sem igazolták, majd a férfi a lakás bejáratában álló egyik rendőr lábára zárta az ajtót.

Miután a járőröknek sikerült bejutniuk a lakásba közölték, hogy mindkettőjüket előállítják, majd a férfit karjainál fogva kikísérték, és mivel komoly ellenállást tanúsított, az udvaron próbálták megbilincselni. Ezt látva a nő az egyik rendőrre támadt, a karjánál fogva rángatta, majd a hátán a szolgálati kabátját megragadva próbálta elhúzni az ekkor már a földön fekvő férfi közeléből, végül felkapott egy vödör vizet és azzal fenyegetőzött, hogy leönti a rendőröket.

A nőre a rendőrök könnygázsprayt fújtak, majd mindkét erőszakoskodót megbilincselték és előállították.

A rendőrök az intézkedés során nem sérültek meg, az ügyészségi nyomozás az intézkedés körülményeivel kapcsolatban jelenleg rendelkezésre álló adatok elemzését követően tanúkihallgatásokkal folytatódik.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés