Hirdetés

Megkéselték a polgármestert

kronika.ro

2017.04.07. 12:02

Megkéselték a polgármestert
Kovács Imre (Fotó: kronika.ro)

Kórházba szállították, műteni kellett.

Hirdetés

Több késszúrással megsebesítették csütörtökön a százszázalékban magyar Máréfalva polgármesterét, Kovács Imrét, aki egy törvénytelenül legeltető juhász ellen próbált fellépni. A székelyföldi, Hargita megyei település elöljárója többszöri lakossági bejelentés nyomán ment ki a helyszínre - írja a kronika.ro.

Az Agerpres beszámolója szerint csütörtök este arról értesítették a polgármestert, hogy egy helybéli gazda olyan helyen legelteti a teheneit, ahol ez tilos, ezért az elöljáró kiszállt a helyszínre az alpolgármester, egy helyi tanácsos és egy másik helyi lakos kíséretében.

Amikor Kovács Imre közölte a gazdával, hogy a területen tilos a legeltetés, a férfi rátámadt az elöljáróra, késsel több sebet ejtett a karján és a vállán, majd elmenekült. A polgármestert a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították, és a Krónika értesülései szerint műteni kellett. A 41 éves támadót még pénteken reggel is keresték.

A közel kétezer főt számláló Máréfalva jellegzetessége a díszes székelykapu, melyből 95 áll a faluban. A római katolikus temploma 1763 és 1772 között épült.
Székelyföldkéselés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés