Hirdetés

Használt akkumulátorokért kapott kilenc hónapot

Cívishír

2017.04.28. 12:14

Használt akkumulátorokért kapott kilenc hónapot
(Fotó: illusztráció)

A hajdúnánási férfit azért kapták el, mert nem volt bekötve és telefonált.

Hirdetés

Kilenc hónap szabadságvesztésre ítélte – 2 év próbaidőre felfüggesztve – a Hajdúböszörményi Járásbíróság azt a férfit, aki hangosbemondóval járta Hajdúnánást és úgy gyűjtött használt akkumulátorokat a településen. A bíróság B. Norbertet veszélyes hulladékra elkövetett, hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek, gyorsított eljárásban.

B. Norbert 2017 március 31-én igazoltatták a rendőrök Hajdúnánáson, mert nem volt bekötve és menet közben telefonált. Az autó átvizsgálása közben találtak rá a gépkocsi utasterében hat darab használt akkumulátorra. A férfinak nem volt engedélye, hogy veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátorokat gyűjtsön és szállítson. Ez ugyanis hulladékkezelési tevékenységnek minősül, így engedélyköteles. A vádlott így többek között a hulladékról szóló törvényt, illetve az elem és akkumulátorhulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységről szóló kormányrendelet előírásait is megszegte. Az ügyészség feljegyzésében kiemelte:

az akkumulátor veszélyes hulladék, az akkumulátorsav bőrre kerülve komoly sérülést, gőzét belélegezve súlyos egészségkárosodást okoz.

B. Norbert elismerte a bűncselekmény elkövetését. Mint elmondta, családja szociális segélyekből él, és a használt akkumulátorok adásvételével próbált jövedelmet szerezni.

bíróság

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés