Megkapta a magáét a debreceni idős asszonyok réme

Cívishír

2017.04.20. 16:03

Megkapta a magáét a debreceni idős asszonyok réme
Idős nőkre támadt (Fotó: mti)

Hátulról támadt, fojtó fogást alkalmazott.

Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság csütörtökön kihirdetett ítéletében L. Dávid vádlottat bűnösnek mondta ki mint különös visszaesőt, halmazati büntetésként 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a vádlottat 89 ezer forint vagyonelkobzással is sújtotta. A vádlottnak három, polgári jogi igényt előterjesztett sértett részére 53 ezer forintot kell megfizetnie.

A vádlottat a Debreceni Járásbíróság egy korábbi ítéletben 2 év 10 hónap fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte, mely büntetéséből kedvezménnyel szabadult. A bíróság most hozott ítéletében az engedélyezett feltételes szabadságot megszüntette, miként elrendelte egy másik ítéletben kiszabott 5 hónap börtönbüntetés utólagos végrehajtását is, tekintettel arra, hogy a jelen ügy cselekményeit a vádlott próbaidő és feltételes szabadság hatálya alatt követte el.

L. Dávid 2016-ban öt idős asszonyt rabolt ki.

A sértetteket hátulról közelítette meg, fojtó fogás közben a füleikben lévő arany fülbevalókat tépte ki, majd elmenekült a helyszínekről. Egy asszonynak a táskáját tépte ki a kezéből.

Süvöltős Zsuzsa, a büntető tanács elnöke az ítélet szóbeli indokolása során kiemelte: a bíróság a büntetés kiszabásakor nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott a nyomozás során tényfeltáró, beismerő vallomást tett, s olyan cselekmények elkövetését is feltárta a nyomozó hatóságoknak, melyekről nem volt tudomásuk. Szintén enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott fiatal felnőtt korát, valamint, hogy a kár kisebb részben megtérült.  Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a bíróság a vádlott büntetett előéletét, s a cselekmények többszörös halmazatát.  

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős. A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész viszont három nap gondolkodási időt tartott fenn.

tolvajrabló

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés