Hirdetés

Elborzasztó állatkínzás Szabolcsban

Szabolcsihír/Állatbarát Alapítvány

2017.04.17. 12:11

Elborzasztó állatkínzás Szabolcsban
Állatbarát Alapítvány

Fülöp jelkép lett. Nemcsak az emberi kegyetlenségé, az összefogásé is.

Hirdetés

Elképesztő állapotban került a nyíregyházi Állatbarát Alapítványhoz egy fiatal kutyus. Az állatbarátok április 11-én kaptak bejelentést, miszerint Nagycserkeszen borzalmas körülmények között tartanak egy kutyát.

A helyszínre érve azonban még a sokat látott mentős kollégát is elborzasztották az ott láttottak: egy fiatal, két- három év körüli németjuhász keverék kutyus kuporgott egy vashordóban, alig 1 méteres láncon, víz és élelem nélkül. A feje a felismerhetetlenségig eltorzult a szorosan rácsomózott műanyag zsinór miatt.

A súlyosan lesoványodott kutyust - nem volt kérdés - rögtön elhozták a tulajdonosától, az állatotthonban azonnal megkapta az elsődleges állatorvosi ellátást.

"Mélyen elszomorít a tudat, hogy napjainkban, amikor az állatvédelmi törvényünk kimondja, hogy tilos kutyát tartósan láncon tartani, még mindig ilyen kínokat kell átélniük a védtelen állatoknak. Fülöp csak egy a sok szorosan megkötött kutya közül, akik a hátsó udvarokban jól eldugva tengetik életüket, hogy senki ne lássa őket, és várják türelmesen a végzetük..."- olvasható az alapítvány honlapján.

A nyíregyházi állatbarátok Fülöp ügyében megtették a szükséges feljelentéseket a jegyzői hivatalnál és a rendőrségen is, remélik, a tulajdonos is megkapja méltó büntetését.

Mióta a Csatorna utcai állatotthonában lakik Fülöp, az alapítvány oldalán napról napra beszámolnak a kutyus állapotáról.

Egész mozgalom indult az állatzeretők körében a kutyus megmentése érdekében.

Fülöp néhány nap alatt jelkép lett: ez a testileg és lelkileg megkínzott kutyus egyfelől a felelőtlen állattartásra, az emberi gonoszságra és brutalitásra hívta fel a figyelmet, másfelől az emberség, a szeretet és összefogás erejére is.!

A kutyus gyógykezelésére mintegy 650 ezer forint érkezett az alapítvány számlájára azoktól, akik megismerték Fülöp történetét. Ez az összeg, mint az alapítvány honlapján olvasható, bőven fedezi a megkínzott, nagycserkeszi kis beteg gyógykezelését, gondozását, rehabilitálását, így az alapítvány munkatársai azt kérik, csak akkor küldjenek további anyagi támogatást a segíteni vágyók, ha az állatotthon többi - szintén nehéz sorsú - lakóját is szeretnék segíteni. Ők is sokan vannak, hiszen közel 240 árván maradt, egy szebb életre vágyó kutya és cica most az otthon lakója.

A gyógyulás útján

A szerető gondoskodás meghozta az eredményt. Eleinte nem akart visszahúzódni az ödéma, amely a kutyus arcát teljesen eltorzította, ám a vasárnap készült fotóról már egy kedves kutyus képe tekint az olvasóra.

És ez már az "igazi " Fülöp

Van tehát remény, hogy Fülöp teljesen felépül, és a sok szenvedés után egy új családban megismerheti az élet szép oldalát is.

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés