Hirdetés

Egykori debreceni kollégista a vádlottak padján

civishir.hu

2017.04.10. 08:47

Egykori debreceni kollégista a vádlottak padján

A Kassai úti campuson árulta a füvet.

Hirdetés

Hamarosan véget érhet első fokon a büntetőper, amit kereskedéssel, oktatási feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve annak közvetlen környezetében, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítottak a Debreceni Törvényszéken. 

Az ügyészség vádirata szerint a harmadrendű vádlott, T. József 2011-től kezdve vásárolt és árult marihuánát. T. József a másodrendű vádlottal, O. Gáborral egy szórakozóhelyen ismerkedett meg, 2014 elején. Megállapodtak abban, hogy a harmadrendű vádlott O. Gábornak nagyobb mennyiségű kábítószert ad el. A másodrendű vádlott másfél év alatt legalább 50 alkalommal, összesen 2 500 gramm marihuánát vásárolt, több mint 3 millió 700 ezer forint értékben – írja a vád. A két vádlottat 2015 júliusában fogta el a rendőrség, ekkor 70 gramm gomba cserélt éppen gazdát.

Két és fél kiló...

A szintén budapesti P. György Zsolt (az elsőrendű vádlott) egyetemistaként került Debrecenbe és hallgatóként a Kassai úti kollégiumban lakott. Az elsőrendű vádlott családjának anyagi helyzete megromlott, ezért határozta el, hogy egyetemi diáktársainak kábítószert értékesít, így javítva helyzetét. 2014 őszén vette fel a kapcsolatot O. Gáborral, akivel megbeszélték, hogy az elsőrendű vádlott heti-kétheti rendszerességgel, alkalmanként 50 gramm marihuánát vesz tőle, hogy aztán a saját hasznával továbbadja. Az elsőrendű vádlott legalább 20 alkalommal, alkalmanként 50 gramm marihuánát vett O. Gábortól, összesen 1 millió 800 ezer forintért – tartalmazza a vádirat.

A Debreceni Törvényszéken a vádiratot ismertetik április 13-án.

P. György Zsolt a campus területén, egy rendezvényen ismerkedett meg H. Csabával, a negyedrendű vádlottal. Szóba került közöttük, hogy az elsőrendű vádlott marihuánát árul. Pár héttel később csörgött az elsőrendű vádlott telefonja, és az egyetem területén két csomag marihuánát adott el a negyedrendű vádlottnak. 2015. május 19-én ismét találkozót beszélt meg a két vádlott. Miközben H. Csaba a kollégium épülete mellett, az autójában ülve várta a szállítmányt, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai már a közelben várakoztak. P. György Zsolt újabb két csomag kábítószert hozott a negyedrendű vádlottnak, amit aztán a rendőrök a helyszínen le is foglaltak.

Házkutatást tartottak P. György Zsolt kollégiumi szobájában is, ahol többek között digitális mérleget, tároló dobozokban, befőttes üvegben, nejlontasakokban pedig növényi törmelékeket találtak – írja a vád.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés