Hirdetés

Vilma egy ezrest lopott a debreceni villamoson. Drágán megfizetett érte

Cívishír

2017.03.30. 15:46

Vilma egy ezrest lopott a debreceni villamoson. Drágán megfizetett érte
Fotó: illusztráció

Lopásnak indult, rablás lett belőle.

Hirdetés

Gyorsított eljárásban 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott az az asszony, aki néhány héttel ezelőtt kirabolt egy 16 éves lányt egy debreceni villamoson.

G. Vilmát a Debreceni Járásbíróság rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, és 3 évre a közügyek gyakorlásától is megfosztotta.

A vádlott 2017. március 3-án, reggel 8 óra körül utazott a villamoson, amikor észrevette, hogy egy fiatal lány zsebében pénz van. Kivette az ezer forintos bankjegyet a sértett zsebéből, majd a Kálvin téri megállóban leszállt.

A lány azonban észrevette, hogy mi történt, ezért a vádlott után eredt. Egy másik nő sietett a meglopott fiatal segítségére, akivel még ott a villamosmegállóban számon kérték a vádlotton a pénzt, és felszólították, hogy adja vissza.

G. Vilma azonban kiabálni kezdett, megrángatta a két nőt, a segítő szándékú utasba bele is harapott, a lányt kikarmolta, majd elmenekült a helyszínről.

A két sértett hívta a rendőrséget, akik egy órán belül a közelben, a Bajcsy-Zsilinszky utcában elfogták a vádlottat. G. Vilmát letartóztatták, majd két nappal később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az asszony beismerő vallomást tett, de a bűncselekményt a villamoson lévő kamerák is tökéletesen rögzítették. Az eltulajdonított ezer forintból 640 forint megtérült.

A lopásnak indult bűncselekményből egyébként azért lett rablás, mert a törvény értelmében, ha valaki erőszakot alkalmaz annak érdekében, hogy megtartsa a lopás útján megszerzett értéket, akkor az már rablásnak számít.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője ugyan tudomásul vette a bíróság határozatát, az ügyészség azonban három nap gondolkodási időt kért.

lopásrablás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés