Hirdetés

Ugye nem dőlt be a böszörményi munkaközvetítőnek?

police.hu

2017.03.08. 17:33

Ugye nem dőlt be a böszörményi munkaközvetítőnek?
A kép illusztráció

17 embertől csalt ki közel kétmillió forintot.

Hirdetés

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 17 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 54 éves férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a férfi interneten hirdetett meg németországi és ausztriai álláslehetőségeket. A gyanúsított telefonos egyeztetést követően azt kérte a sértettektől, hogy utaljanak át pénzt a bankszámlájára ahhoz, hogy a külföldi munkavállaláshoz szükséges dokumentációkat elvégezze. A sértettek a megbeszélt pénzösszegeket átutalták, azonban ezt követően már hiába hívták a hirdetőt, nem érték el.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható budapesti G. Bélát, akit otthonából előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. A gyanúsított beismerő vallomást tett.

A nyomozóhatóság a férfival szemben folytatott nyomozást március 7-én befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés