Szexuális zaklatás: új eljárásról döntöttek Debrecenben

Cívishír

2017.03.16. 12:22

Szexuális zaklatás: új eljárásról döntöttek Debrecenben
Fotó: illusztráció

Az ügyész szerint súlyosabb ítéletre van szükség.

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és új eljárás lefolytatására utasította a Debreceni Törvényszéket. Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 decemberében A. Z. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, mint különös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt Tné J. A-val és annak 1997-ben született lányával, illetve fiával.

A vádlott 2014 február közepétől kezdődően több alkalommal, szexuálisan zaklatta a gyermeket, aki akkor még csupán 14 éves volt. A lányt azzal fenyegette, hogy megveri, illetve erőszakkal arra kényszerítette, hogy akarata ellenére eltűrje, hogy nemi szervét ruhán keresztül simogassa, fogdossa.

Több alkalommal rányitott zuhanyzás közben, megbámulta a sértettet. A sértett egy korábbi bántalmazás miatt nem merte elmondani senkinek a dolgot, félt, hogy újabb verést kap. A sértett édesanyja aztán 2014 júliusában tett feljelentést az ügyben.

szexuális erőszakgyermekbántalmazás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés