Hirdetés

Nem éri meg dílerkedni: 8 év fegyház Debrecenben

civishir.hu

2017.03.07. 18:09

Nem éri meg dílerkedni: 8 év fegyház Debrecenben
A kép illusztráció

Hárommillió forint is előkerült.

Hirdetés

2013 őszén a vádlottak megállapodtak abban, hogy másodrendű vádlott marihuána és speed típusú kábítószereket fog elsőrendű vádlottól megvásárolni továbbértékesítés céljából. Ezt követően elsőrendű  vádlott rendszeresen adott másodrendű vádlottnak kábítószereket továbbértékesítésre. Másodrendű vádlott és vevői telefonon egyeztettek az anyag átadásáról, általában 10 grammos kiszerelésekben és Debrecen különböző helyszínein adták át a csomagokat. 2013 decemberében egy ilyen alkalommal csaptak le rájuk a megyei felderítők, és az elsőrendű vádlott gépkocsijából lefoglaltak 234.17 gramm marihuánat.

Ezt követően I.r. vádlott élettársának hajdúnánási albérletében is házkutatást tartottak, és lefoglaltak több mint 3 millió forintot. A ház garázsában digitális mérleget, fémhegesztő gépet, csomagoló fóliát, és más kábítósze gyanús anyagot találtak.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 októberében

  • K. S. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • A másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.
A bíróság elsőrendű vádlott vonatkozásában 545 ezer forint, másodrendű vádlott esetében 256 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el. A vádlottak legkorábban büntetésük kétharmad részének kitöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A Debreceni Ítélőtábla tanácsa március 7-én helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

díler

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés