Lázadás a debreceni menekülttáborban: itt a jogerős ítélet!

Cívishír

2017.03.14. 10:41

Lázadás a debreceni menekülttáborban: itt a jogerős ítélet!
Fotó: Kőszeghy Ábel

Az esemény után néhány nappal eltűntek.

Hirdetés

Helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét és jogerősen 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte – 4 év próbaidőre felfüggesztve - a Debreceni Törvényszék azt az afgán vádlottat, aki 2015. júniusában részt vett a Debreceni Menekülttábor lakóinak zavargásában.

A menedékkérők kitörtek a befogadóállomásról, az útra borították a hulladékgyűjtők tartalmát, felgyújtották, és több autót is megrongáltak.

A törvényszék az elsőfokú ítéletnek megfelelően A.S. vádlottat csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek és 5 évre kiutasította az országból.

A másodfokú bíróság az ítéletet a vádlott távollétében mondta ki. A.S. ugyanis már az esemény után néhány nappal eltűnt, a Debreceni Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki ellene, de a keresés azóta sem vezetett eredményre.

Első fokon, 2016 szeptemberében a Debreceni Járásbíróság hat vádlottat ítélt el jogerősen, ők 1 év 4 hónap – 1 év 8 hónap szabadságvesztést kaptak, 3–4 év próbaidőre felfüggesztve. A bíróság valamennyi vádlottat 5 évre kiutasította Magyarország területéről.

Kereszti Réka tanácselnök indoklásában kiemelte:

az erőszakos eseménysor súlyosan megzavarta a városrész köznyugalmát, pánik és riadalom alakult ki a lakosokban.

migrációmigráns

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés