Hirdetés

Évekig zaklatta a kislányokat a hajdúsámsoni férfi

Cívishír

2017.03.10. 14:13

Évekig zaklatta a kislányokat a hajdúsámsoni férfi
Fotó: illusztráció

Nem mertek szólni senkinek.

Hirdetés

Halmazati büntetésként 5 év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a vádlottat, aki hónapokon át zaklatott szexuálisan egy 13 és egy 8 éves kislányt 2014-2015-ben Hajdúsámsonban.

A bíróság F. Róbert Ádámot 5 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és élettársa 2012-től éltek együtt egy hajdúsámsoni tanyán, ahol gyakran megfordult az asszony testvére. A nővér 8 és 13 éves lányai is nagyon ragaszkodtak nagynénjükhöz, illetve a vádlotthoz is. A két család rendszeresen összejárt, F. Róbert Ádám ezt a bizalmas viszonyt kihasználva követte el a bűncselekményeket.

Egy alkalommal a 13 éves kislány mellé ülve intim testrészei közelében simogatni kezdte a gyermeket, egy másik esetben, amikor a házban kettesben maradt a 8 éves kislánnyal, az ölébe ültette a gyermeket és a kezét megfogva megpróbálta a nadrágján keresztül a nemi szervéhez érinteni.

A férfi később is zaklatta a gyermekeket, egy esetben úgy vette ki a labdát a 13 éves lány kezéből, hogy közben megsimogatta a melleit, bújócskázás közben pedig a fenekét simította végig. Egy másik alkalommal a 8 éves gyermeket a vádlott kísérte ki éjszaka, és amikor a kislány kijött az udvari WC-ből, letolt nadrággal várt rá.

A két kislány el akarta felejteni a történteket, ezért sem egymással, sem édesanyjukkal nem beszéltek a történtekről. Három hónappal később azonban a 13 éves kislány a tévében hallott egy hasonló hírt, és mindent elmesélt, majd megtették a feljelentést is.

A zaklatások hatására a nagyobbik gyermek maradandó traumát szenvedett: a kiváló tanuló tanulmányi eredményei leromlottak, és dadogni kezdett. A vádlott egyébként már korábban is volt büntetve szexuális bűncselekmény miatt. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 nap gondolkodási időt kér, a vádlott és védője fellebbezett.

szexuális erőszakfegyház

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés