Hirdetés

Ákos Debrecenbe is elhozza az 50 évét

mti

2017.11.16. 13:32

Ákos Debrecenbe is elhozza az 50 évét
Kovács Ákos a Campus Fesztiválon (Fotó: Cívishír-archív)

Még várni kell rá, de egy rajongónak az idő nem akadály!

Hirdetés

Szintirock címmel DVD-vel zárta le Ákos a négy évén át tartó, tavaly év végén befejeződött koncertsorozatát. Az egy évvel ezelőtti dupla Aréna-est anyagát tartalmazó filmet csütörtök este az Uránia Nemzeti Filmszínházban is levetítik, rajongók előtt.

Nagyon szép időszak volt ez az életemben, 2012 és 2016 között csaknem 600 ezer koncertlátogató látta a műsorunkat. Az Arénában sorozatban háromszor sikerült dupla teltházas koncertet adnunk

- mondta Kovács Ákos a sajtótájékoztatón. Beszámolt arról is, hogy jövő áprilisban és májusban Ákos 50 címmel születésnapi koncertsorozata lesz.

Az Ákos 50 turné eljut a debreceni Kölcsey Központba,

a pécsi Kodály Központba, a Szegedi Nemzeti Színházba és május végén az Erkel Színházban zárul. Hozzátette: jövő nyáron fellép a nagyobb fesztiválokon, és ha minden jól megy, 2018 őszére új lemezanyag is elkészülhet.

Ákos a 29 évvel ezelőtt alakult szintipopos Bonanza Banzai frontembereként lett ismert a nyolcvanas években, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot jelentetett meg. Szólóelőadóként még nagyobb sikereket ért el, 19 magyar és hat angol nyelvű albumot készített, de írt verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet és színdarabhoz zenét is. Számos zenei díjat kapott, 2012-ben Kossuth-díjat vehetett át.
zenerockpopzeneÁkos

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés