Hirdetés

Húsz éve lőtték le a világ legnagyobb divatdiktátorát

2017.07.16. 15:00

Húsz éve lőtték le a világ legnagyobb divatdiktátorát
Gianni Versace 50 éves koráig élvezhette a mérhetetlen gazdagságát

Sok részlet homályban maradt.

Hirdetés

A Miamiban lévő villája előtt 1997. július 15-én lőtték agyon Gianni Versace olasz divatdiktátort. A gyilkosság megrázta a világot. 

A homoszexuális tervező fényűző életet élt, nagyon szeretett partikra járni, éjszakákat mulatott át a híres melegbárokban. Gyilkosával, Andrew Cunanannel is egy San Francisco-i partin ismerkedett meg, és később többször mutatkoztak együtt, bár Versacenak komoly kapcsolata volt.

Cunanan 1997-ben mély depresszióba esett, a drogfüggősége miatt teljesen elvesztette a kontrollt. Úgy gondolta, bosszút áll mindenkin, aki megbántotta. Áprilisában kezdte az ámokfutását, meggyilkolta három korábbi partnerét is, majd amikor a rendőrök a nyomára bukkantak, menekülés közben egy temetőgondnokkal is végzett, és az ő autójával nyert egérutat.

Július 15-én Versace következett. A házának a kapujában végzett a dúsgazdag divatdiktátorral, majd kilenc nap múlva öngyilkos lett.

A gyilkossággal kapcsolatban sok részlet homályban maradt, de a Versace-ház a testvér, Donatella Versace irányítása alatt életben maradt a kőkemény piacon.

Így ölték meg Versacét - jelenet az American Crime Story második évadának forgatásáról.

 

gyilkosság

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés