Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A svájci cég cáfolja a Kósa-kapcsolatot

| 2018. 03. 20. | 10:27:00
A címlapokra került csengeri asszony soha nem volt a részvényesük – hangsúlyozza a vezérigazgató.
A svájci cég cáfolja a Kósa-kapcsolatot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csengeri csalóként elhíresült Szabó Gáborné soha nem volt a vele szóba hozott cég részvényese – reagált a kisrepülőket üzemeltető sváci vállalkozás a Magyar Nemzetben bemutatott közjegyzői közokiratokra. A lap több olyan dokumentumot publikált, amellyel kínos helyzetbe hozta Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert. 

Egyrészt egy közokiratba foglalt szerződés szerint Szabóné megbízást adott az országgyűlési képviselőnek, hogy 4,3 milliárd euró értékben állampapírokat vegyen egy, állítólagosan a nőhöz tartozó bankszámláról. Egy másik irat alapján Kósa Lajos az édesanyja bankszámlájára utaltatott volna 2,6 millió eurót abból a hihetetlen (1300 milliárd forint) összegű örökségből, amire feltehetően magát a csalást felépítették és a politikust is befűzték. Az eddig tudható információk alapján – de ez is csak következtetés – Kósától azt várták volna el, hogy a busás javadalmazásért cserébe segítsen a nőnek az örökséggel összefüggő problémák megoldásában. 

A Magyar Nemzet cikksorozatában olyan részlet is szerepelt, mintha Kósa Lajos egy Czakó János nevű férfival együtt megbízást kapott volna Szabónétól részt venni a svájci gazdasági társaság 2013-as és 2015-ös részvényesi találkozóján, és ott képviselni a megbízót.

A svájci vezérigazgató által több állítást cáfolnak most. Mint írják, sem Szabó Gâborné, sem más magânszemély soha nem volt a részvényesük, Kósa Lajos és Czakó sem képviselőként, sem más minőségben nem vettek részt a cég éves közgyűlésein, a társaságnál nem is ismerik őket. Hangsúlyozzák: pusztán az, hogy ilyesmit közokiratba foglaltak, az abban foglaltak tényszerűségét nem bizonyítja.

A jelenleg csalás gyanúja miatt házi őrizetben lévő Szabóné azért sem lehetett részvényes a helvét cégben, mert – hangsúlyozzák – 2013-tól a 2015. közepén lezajlott tulajdonosváltásig egy másik cég volt az egyedüli, 100 százalékos részvényesük. Sőt, a mai napig ez a társaság a kizárlógos tulajdonos.

Politikai támadásnak tartja

Kósa Lajos többször „kamutörténetnek” nevezte a Szabóné-féle megbízást és a múlt héten feljelentetést tett a rendőrségen. Hétfőn újságírói kérdésekre nem válaszolt, de a maga álláspontját ismertetve leszögezte: az asszony csaló, aki volt már elítélve emiatt, s „minden szava hazugság”. – Minden dokumentum hamisítvány, kamu. A történetből egy szó sem igaz, a hölgy egyetlen forintot sem örökölt és nem adott senkinek sem. Csalás történt, amivel a Jobbik, illetve az ellenzék próbál engem besározni. Minden választás során volt már valamilyen felháborító kamutörténet 2002-től kezdve – reagált, miután Debrecenben nagy nehezen megállt a riporteri kérdésekre.

Bár az egészen biztosnak látszik, hogy Kósa Lajos nem követett el törvénytelenséget, arra nehéz vállalható magyarázatot találnia, hogy miért van közös cége Fiák Istvánnak és Orendi Mihálynak az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft. révén Szabó Gábornéval, miközben a két férfi a Kósa Lajos által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek is elnökségi tagja. Azt sem cáfolta, hogy többször járt a csengeri nőnél a korábbi években. S bár „kamunak” is nevezhető az édesanyja nevére kiállított millió eurós ajándékozási papír, hiszen valóban nem teljesült ilyen megbízás, attól még létrehozhatták azt valós szándékkal. S egyáltalán: bár a politikus többször megszólalt már az ügyben, bizonyos részletkérdéseket feltűnően kerül, ami arra enged következtetni, hogy azok számára is kényelmetlenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés