Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tudomásul vette a jobbikos, hogy nem indítják

| 2018. 02. 01. | 18:16:00
A párt hajdú-bihari elnöke, Kulcsár Gergely az új irányvonal lényegéről: szélesebb rétegekhez eljutni.
Tudomásul vette a jobbikos, hogy nem indítják
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közösen is bemutatta országgyűlési képviselő-jelöltjeit a Jobbik csütörtökön Debrecenben, bár a lista már napokkal korábban ismert volt.

– Nem titkolt célunk a kormány leváltása, ennek érdekében a hajdú-bihari választókerületek többségét szeretnénk megnyerni. Programbemutató kampányra készülünk, ennek érdekében elsősorban utcai találkozások alkalmával beszélgetünk a választókkal. A folyamat már zajlik, amennyire csak jelöltjeinket engedi a civil munkájuk – ismertette Kulcsár Gergely megyei elnök. Hajdú-Bihar jelenlegi egyetlen jobbikos országgyűlési képviselője szerint a Fidesz „hónapokkal ezelőtt megkezdte a mocskolódást, ami csak fokozódni fog”. – A kormánypárt és a fideszmédia célkeresztjében a Jobbik áll mint egyetlen kormányképes kihívó. Bízunk abban, hogy az emberek átlátják a hazugságkampányt – fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatón Rigán István országgyűlési képviselőjelölt a kormány által oltalmazotti státuszba vett 1300 menekült (migráns, ahogyan ő fogalmazott) kapcsán azt kérdezte, mely településekre, hány migránst telepített a Fidesz-kormány?

Voltak feszültségek

Kulcsár Gergely 2010 óta országgyűlési képviselő, de ezúttal nincs a jelölti listán. Ennek okairól kérdezve elmondta: a jelöltek személyéről a Jobbik országos elnöksége határoz, ő maga a döntést „természetesen tudomásul vette”.

Felkérés esetén Kulcsár „valószínű elvállalta volna a feladatot”, ennek híján a 4-es választókerületben (Berettyóújfalu és környéke) Keresztesy Gergőt segíti kampányfőnöki minőségben. A választások után is maradna jobbikos politikus, a további feladatokról azonban csak az április 8-i voksolás után lehet érdemben beszélni. A megyei pártelnök jelen állás szerint valószínűleg nem lesz tagja a következő országgyűlésnek, ami pozitívan (több idő a családdal) és negatívan (szerette csinálni) egyaránt érinti. Kulcsár történészként végzett a Debreceni Egyetemen, de a szakmájában nem, helyette egy kis családi vállalkozásban dolgozott.

A Jobbik néppártosodásának folyamatát a Cívishírnek úgy kommentálta, „teljes mértékben tudott azonosulni a gondolattal, ami nem azt jelenti, hogy a 2014-es programjukat feladták volna”. Nem tagadta, ez a folyamat a párt helyi életében is járt feszültségekkel, voltak emiatt kilépők, akik nem tudták vagy nem akarták megérteni annak lényegét, netán félreértették.

Szerinte a lényeg, hogy „szélesebb rétegekhez akarnak szólni, korábban jellemző gyermekbetegségeket levetkőzve, kicsit konszolidáltabb lett a párt”. Hozzátette: voltak, akik beálltak a sorba és olyanok is, akik az új irány miatt csatlakoztak.

„Gyermekbetegségeken” Kulcsárt azt érti, „voltak nem igazán szalonképes jelenségek, elszólások, fellángolások, amelyek a cigányságot vagy más olyan réteget sértettek, akik kollektíve nem érdemlik meg ezt a bélyeget”.

2015-ben ő maga is rendkívül kínos mea culpára kényszerült, miután kiderült róla, korábban leköpte a nyilasok által a második világháború idején a Dunába veszejtett zsidók folyóparti emlékművét. A botrány kirobbanása után Vona Gábor pártelnök kérésére virágcsokorral jelent meg az emlékműnél.

RaL

Országgyűlési képviselőjelöltek

  • 1-es választókerület: Herpergel Róbert
  • 2-es választókerület: Kőszeghy Csanád Ábel
  • 3-as választókerület: Csikai József
  • 4-es választókerület: Keresztesy Gergő
  • 5-ös választókerület: Rigán István
  • 6-os választókerület: Demeter Pál

[Beillesztett cikk: Nem szeretnek megtakarítani a képviselők a maguk neve alatt]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!