Vendégek és szüleik is panaszkodnak a debreceni szilveszteri bulira

civishir.hu

2016.01.04. 12:32

Vendégek és szüleik is panaszkodnak a debreceni szilveszteri bulira
A kép illusztráció

Nem heringpartira készültek a fiatalok.

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség! Egy 7 fős csapat – köztük gyermekemmel – szilveszterezni indult egy belvárosi szórakozóhelyre. Jegyet elővételben vettek 1 500 forintért. A fiatalok egy része 22.15-re érkezett a bejárathoz, ahol óriási tömeg volt, így elszakadtak egymástól. Tolakodás, lökdösődés, teljes káosz közepette szeretett volna mindenki bejutni az előre megváltott jeggyel. Éjfél előtt kezdték szortírozni, hogy ki milyen jeggyel rendelkezik. Éjfél után nagyjából 10 perccel lehúzták a rolót a bejáratnál, és senkit nem engedtek be, kiírták, hogy zártkörű rendezvény. Ezt követően körülbelül 5 percenként újabb 15 főt engedtek be. Az én gyermekem 00.30 körül jutott be az előtérig, ahol összesen 7 percet tartózkodott, ugyanis hiába engedték be, nem tudott mozdulni, akkora volt a tömeg; az előtérnél egyszerűen nem lehetett tovább jutni.

Kérdezem én: miért adnak el több jegyet, mint ahány vendég kényelmesen és biztonságosan tud szórakozni? Ha nem adtak el többet, akkor miért kellett az utcán állniuk a szórakozni vágyó, érvényes jeggyel rendelkező fiataloknak? A saját megítélésük szerint 1 500 ember volt ott szilveszter éjszaka, holott a szórakozóhely működési engedélyében 535 fős befogadóképesség szerepel. (Az olvasó által csatoltan megküldött működési engedély a szerkesztőségben megtekinthető).

Írásban megkérdeztem az üzemeltetőt, miért olyan kapzsi, hogy elővételben sokkal több jegyet ad el, mint ahány fiatalt be tud engedni kényelmesen és gyorsan, továbbá, hogy a fiam visszakaphatja-e a pénzét.

Tájékoztatott, hogy ők csak a helyszínt biztostották, a bulit külső cég szervezte – a gyerekem az elővetételes jegyeket tőluk vásárolta, keressem tehát őket. (Kerestem. Nem elérhetők, üzenetre nem válaszolnak). Ja, és hozzátették, hogy 1 400 fő fordult meg szilveszter éjjel a helyen, nem 3 perc az ekkora tömeg ellenőrzése. Azt írták, 1 800 fő a szórakozóhely befogadóképessége. A felső szint teljesen üresen állt, mert a fiatalok nem akartak felmenni, jobbnak látták a színpad előtt tobzódni, erőszakkal felküldeni pedig senkit nem lehet. Úgy vélik, semmiféle szabálytalanságot nem követtek el és hogy csalódott emberek mindenhol vannak.

Ez ám a vendéglátás!

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés