Hirdetés

Több száz debreceni hétvégi pihenését tehetik tönkre

Cívishír

2016.05.13. 08:31

Több száz debreceni hétvégi pihenését tehetik tönkre
A kép illusztráció!

Akaratuk ellenére részesülnek a hanghatásokból - írja olvasónk.

Hirdetés

Olvasónk levelében hívta fel a figyelmet arra, hogy a Gázvezeték utca környékének lakói akaratuk ellenére is részesülnek a május 14-ei autós találkozóból:

Több száz érintett debreceni lakos nevében kérem a segítségüket egy tervezett rendezvény  betiltásához. Valamennyien a salakmotor stadion közvetlen környékén lakunk. Tegnap (május 11.) délután szereztünk tudomást arról, hogy 2016. május 14-én (szombaton) a stadionban BMW-s találkozó lesz, több, mint 300 BMW autó részvételével. A Facebookon megtalálható az esemény részletes programja, 

ami a környék lakóinak egy tönkretett pihenőnapot jelent.

Sajnos, az eddigi tapasztalatok alapján tudjuk, mire számítsunk. Tudomásunk szerint minden szombat pihenőnap, kivéve, ha rendeletben munkanap - átszervezéssel munkanappá minősítik. A 7:00-tól 23:00-ig tartó rendezvény okozta zajok, hanghatások lehetetlenné teszik ingatlanjaink rendeltetésszerű használatát, a regenerálódást, kikapcsolódást, egyszóval a pihenést. (Alkotmányos alapjog sérül ezzel.)

A stadiont  -annak ingatlancserével történt megszerzése után -  15 év ingyenes hasznosításba adta az önkormányzat a DebrecenSpeedway SE-nek, "közfeladat ellátása" címén, 2013-ban. Szeretnénk, hogy Dr. Szekeres Antal jegyző úr válaszoljon Önöknek a következő kérdésekre:

  • Mitől közfeladat a salakmotorozás?
  • Megtiltja-e tulajdonosi és hatósági jogkörével élve az éjszakába nyúló, 14 órásra tervezett, igen zajosnak ígérkező rendezvénymegtartását?
  • A Véda Rendezvényszervező Kft. milyen közfeladatot lát el, amikor egy ilyen eseményt visz be a stadionba?

Az illetékeseket szerkesztőségünk megkeresi, hogy véleményt nyilváníthassanak az üggyel kapcsolatban.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés