Hirdetés

Megint parkolás, megint Klinika, megint a stílus...

civishir.hu

2016.01.05. 08:27

Megint parkolás, megint Klinika, megint a stílus...
Itt történnek ám a csudálatos dolgok

Debreceni olvasónk írja: rokkantkártyával befelé még mehetett, kifelé már nem.

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség! 

Január 2-án be kellett vinnünk az édesanyámat a Debreceni Klinika Bőrgyógyászati osztályára, mivel a hatalmas lábszárfekélye begyulladt – 4 éve ott kezelik. A kötelező vizsgálatokat elvégezése után édesanyámat felvették osztályra, amit a felvételi lap igazol. Ezzel semmi baj sincs. A gond ott kezdődött, amikor el akartuk hagyni a Klinika területét. A sorompónál a biztonsági őr diszpécsere közölte, hogy mivel nincs ott az édesanyám (akié a rokkantkártya), 1 600 forintot ki kell fizetnünk. Kérdeztem tőle, hogy miért, hiszen mi szállítottuk be a Bőrklinikára, ahova be is fektették. Közöltem, hogy kifizetem az 1 600 forintot, viszont kérek egy jegyzőkönyvet arról, hogy milyen szabályt sértettünk.

A férfi elfogadhatatlan hangnemben mutogatta, hogy ki van függesztve a porta elé a szabály, tűnjek ki a diszpécseri irodából. Ordítva kérdőre vont, hogy mi a francnak voltunk mi ott ennyi ideig. Mondtam neki, hogy nem volt biztos édesanyám felvétele, ezért meg kellett várnunk, mit mond az ügyeletes orvos. Tartva alpári hangnemét, közölte, hogy rendőrt hív, örökre elveteti a beteg anyámtól a mozgáskorlátozott kártyáját, ha nem fizetek.

Előkerestem a parkolási kártya használatáról szóló rendeletet és megtaláltuk benne ezt a részt:
A parkolási igazolvány a mozgáskorlátozott személyt vagy az őt szállító jármű vezetőjét  jogosítja fel az alábbi kedvezmények igénybevételére: a jogosultat szállító jármű vezetője az igazolvány által biztosított kedvezményekkel csak a jogosult szállítása esetén élhet.

Nem találok sehol sem olyan rendeletet, ha én szállítom be őt, és a kórházba befele menet nem történt visszaélés a kártyával, akkor kifelé milyen szabályt sértettem, amikor az összes orvosi papírja igazolja, hogy folyamatosan abba az intézménybe jár.

Hiába közöltem, hogy a lánya vagyok. Gúnyosan, zsebre dugott kézzel, pökhendi módon, vigyorogva közölte, hogy őt ez nem igazán érdekli. Velem volt a fiam is, akinek a segítségére szükség volt, mivel a majdnem 107 kilós anyukám nehezen közlekedik egyedül. Négy év alatt soha, semmilyen probléma nem volt. Most sem az 1 600 az, hanem a dizpécser lekezelő, megalázó, alpári viselkedése, amit nem vagyok hajlandó elfogadni.

Üdvözlettel: Cs. Judit

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés