Hirdetés

Ennél megdöbbentőbb telefonvásárlási sztorit még nem hallott!

civishir.hu

2016.01.22. 17:56

Ennél megdöbbentőbb telefonvásárlási sztorit még nem hallott!

Debreceni olvasónk írja: ha az aluljáróban történik, jó, de egy műszak áruházban?

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség! Egy budapesti pláza műszaki áruházában vásároltam – hosszas gyűjtögetés után – iPhone 6 telefonkészüléket. Gondoltam, ha már adok érte 199 ezer forintot, akkor megbízható helyen veszem meg. Biztosítást is kötöttem rá 16 ezer forint értékben egy évre. A helyszínen nagyon kedves kiszolgálásban részesítettek. A vevőszolgálaton feltűnt, hogy koszos a doboz, de úgy voltam vele, érthető, ha a raktárban volt. Mivel rossz szokásom a telefontörés, két szinttel lejjebb azonnal tetettem a képernyőre védőfóliát. Mikor a szintén kedves és segítőkész úriember ezzel a művelettel végzett, megkérdezte, hogy ezen a szép telefonon hányszor cseréltek eddig kijelzőt. Elakadt a szavam. De hiszen 10 perccel ezelőtt vásároltam! Közölte, hogy csomagolás sem volt a dobozon, tehát biztos, hogy használt készülékről van szó.

Visszarohantam a műszaki áruházba, ahol az eladó rettentő furcsán viselkedett, majd zavartan elhebegte, hogy minden árut kicsomagolnak (nehogy egy vasdarab legyen a dobozban, és azt adják el). Szóvá tettem azt is, hogy koszos a doboz és kotyog a kijelző, na, erre már hárman álltak az eladó körül a pultban: nyomkodták a telefont össze-vissza, majd mézes-mázoskodtak, csak hogy ku**oljak már el. (Sajnos nem volt nálam nano-SIM, amivel ellenőrizhettem volna, már regisztrált készülékről van-e szó).

Az eladót megkértem, azonnal hozzon egy új készüléket, hozott is; végül remegő kézzel átpapírozott mindent, és gyorsan felszívódott. Szerintem könnyűnek látszottam. Gondolta, itt van apuci kislánya, aki vesz egy méregdrága telefont… Pedig rengeteget dolgoztam ezért a készülékért.

Olyan ideges voltam, nem is jutott eszembe, hogy jegyzőkönyvet kellene felvetetni, azaz semmiféle bizonyítékkal nem rendelkezem az esetről. Eladtak nekem efy használt telefont. Ha egy fővárosi aluljáróban vásárolom, oké, egy szavam sincs. De egy műszaki áruházban megtörténik ilyesmi? Hülye azért nem vagyok.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés