Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fedett buszmegállót kér a nép Debrecenben

| 2017. 09. 21. | 20:22:00
A repülőtéren nem kényeztetik el a tömegközlekedő utasokat.
Fedett buszmegállót kér a nép Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Apróságnak tűnik, pedig nem az: olvasónk jelezte, az utazóközönség nagy részének halvány fogalma sincs arról, hogy a Debreceni Repülőtérről a (bel)város autóbusszal is elérhető. Ennek – véleménye szerint – a hiányos tájékoztatás az oka és az eldugott, puritán buszmegálló. Másik olvasónk ugyanebben a témában a szerkesztőségnek írt elektronikus levelében azt nehezményezte, hogy a autóbuszok nincsenek közvetlenül a járatokhoz igazítva, a buszmegálló elhelyezése rossz, ráadásul az időjárási viszontagságokkal szemben sem véd.

A Cívishír ugyanazokkal a kérdésekkel kereste a DKV Zrt-t és a Debreceni Repülőteret:

  • A repülőtér épületében miért nem jelzik egyértelműen, hogy lehetőség van tömegközeledési eszközt igénybe venni?
  • A buszjáratok miért késnek, miért nem igazodik a menetrend a járatok érkezéséhez?
  • A megálló miért van olyan távol az épülettől, és miért nincs megoldott, hogy fedett buszmegállóban várakozhassanak a Debrecenbe látogatók?
  • Tervezik-e a buszmegálló korszerűsítését?
  • Mikor várható az utasok megfelelő tájékoztatása a reptér épületén belül? (menetrend, piktogramok)

Nagy Annamária, a DKV kommunikációs és marketing vezetője azt írta, a a repülőtér épületében az utasok tájékoztatása nem a DKV Zrt. hatásköre, ahogy a fedett váróról sem nekik kell gondoskodni, bár a megálló szabványosítását már a kijelöléskor kérték a repülőtér üzemeltetőjétől.

Az Airport Debrecen elnevezésű megállóhely régebben valóban közelebb volt a főépülethez, amit a szervízút teherbírása miatt áthelyezett az üzemeltető az autóbuszparkoló területre. Kijelölése során igazgatóságunk is közreműködött, hogy a lehetőségekhez képest a legbiztonságosabb utascsere-lehetőség legyen kialakítva az utasaink számára

– fogalmazott Nagy Annamária.

Landolás után hány perccel indul a busz?

A DKV válaszában szerepel az is, a repülőtérről induló autóbuszjáratok, amennyiben érkező repülőgéphez kapcsolódnak, a gép érkezését követő 25 perc után indulhatnak el leghamarabb. Gazdaságossági és forgalomszervezési okok miatt előfordulhat, hogy a gép érkezését követően legkésőbb 60 perc után indul el néhány autóbuszjárat. Ha egyébként a repülőgép hamarabb érkezik Debrecenbe, a busz nem indulhat el hamarabb a meghirdetett időpontnál. A repülőgép késése esetén viszont a forgalomirányítási terület gondoskodik arról, hogy az érkező utasok részére biztosított legyen az eljutási lehetőség. Azt, hogy a gép érkezését követően 25 percnél később induljanak el a járatok, a repülőtér üzemeltetője határozta meg.

A repülőtér válasza

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
A tartalékos DEAC itthon tartotta a két pontot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.