Hirdetés

Szeméthegy Debrecenben - nem a migránsok műve!

2016.07.31. 19:51

Szeméthegy Debrecenben - nem a migránsok műve!

A szeletív hulladékgyűjtés így semmit sem ér - írja az olvasónk.

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség!

Tavaly ilyenkor a sajtóban, a közösségi oldalakon sorban jelentek meg a menekültek által hátrahagyott szemétről készült fotók. A kommentár szinte minden esetben az volt, hogy védjük meg a kultúránkat az idegenektől.

A mellékelt fotók nem menekülttáborban, nem is menekültek közelében készültek. Láthatja mindenki, aki ma, vasárnap délelőtt   Debrecen egyik viszonylag forgalmas helyén megfordult, a Mátyás király utca és a Jánosi utca  találkozásának a környékén. A fotók sajnos magukért beszélnek.Bizony nincs mire büszkének lennünk, hiszen ezt a szemetet egy szelektívnek mondott hulladéktároló környékén, az itt élők, magyar állampolgárok ömlesztették ki, mindannyiunk elé. A papírgyűjtőben üveg, az üveggyűjtőben műanyag, papír, ruhanemű, s ki tudja még mi. A környéken ömlesztve konyhai hulladék, borosnak gondolt hordó.

A szeletív hulladékgyűjtés így, semmit sem ér. Azok, akik annyi fáradtságot sem vettek, hogy szétválogassák a szemetet, adtak annak a bizonyosnak egy jó nagy, emberes pofont. Vajon csak lusták, vagy netán felelőtlenek azok, akik így elcsúfítják a környezetet, akik nem képesek szétválogatni a felirat szerint a szemétjüket? Nem gondolnak arra, hogy ha így haladunk, milyen környezetben fognak élni gyermekeink, unokáink, mi lesz az élővilággal, hogyan pusztulhat el a Föld az emberi felelőtlenségtől? Pár perccel több munka, a jövőt, az életet jelentheti. Vajon nem ér meg ennyit?

A fotók 2016.július 31-én, vasárnap 11.30-kor készültek Debrecenben, a Mátyás király utca és a Jánosi utca sarkán levő üzlet előtti parkolóban/.

Debrecen, 2016. július 31

Tisztelettel: Budácsik Lajos

 

szemétszelektív hulladékgyűjtés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés