Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy vér, nagy test: bemutatkozik az új Mercedes

| 2018. 02. 07. | 10:25:00
Elsőkerékhajtás és két új váltómű
Nagy vér, nagy test: bemutatkozik az új Mercedes
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyedülálló felhasználói élmény és rendkívüli változatosság a megszokott színvonalon: a Mercedes-Benz Sprinter harmadik generációja

Egy haszongépjármű-legenda újjászületik. A Mercedes-Benz Sprinter kiemelkedő kvalitásainak és minőségének köszönhetően 1995-ös piaci bevezetésétől kezdve kategóriájának meghatározó szereplője. A bestseller harmadik generációja február 7-én ünnepli világpremierjét Duisburgban. A modell júniustól lesz elérhető a Mercedes-Benz haszongépjárműveket értékesítő márkakereskedéseiben. A Sprinter tisztán elektromos változata, az eSprinter 2019-ben csatlakozik a palettához. A zéró helyi emissziójú modell a Mercedes-Benz Vans részleg aktuális, a szállítmányozási flotta elektrifikációját érintő stratégiájának következő lépését képviseli.

A Sprinter harmadik generációjának progresszív formaterve, valamint komfort- és biztonságorientált kialakítása a személyautók színvonalával vetekszik. Ugyanakkor az alacsonyabb üzemeltetési költségeknek, valamint az ügyfélorientált részletmegoldásoknak köszönhetően egyedülállóan gazdaságos a modell. A legfontosabb újítások egyike az átfogó internetes kapcsolódás. A Mercedes PRO connect új kapcsolódási szolgáltatásai multimédiás rendszerekkel párosítva tökéletes alapot képeznek a különféle logisztikai és szállítási feladatok kifogástalan abszolválásához, legyen szó akár egy óriásflotta összetett menedzsmentjéről, akár egy kisebb vállalkozás járműparkjának irányításáról.

A Mercedes PRO connect kapcsolatot létesít a járműparkmenedzser és a flotta minden gépjárműve, illetve sofőrje között, így online, közel valós időben lehetséges a megbízások irányítása, továbbá a gépjármű helyzetével, üzemanyagszintjével, vagy akár karbantartási igényeivel kapcsolatos információk távoli lekérdezése.

A Mercedes PRO connect a piaci bevezetéskor összesen nyolc különböző csomagban áll rendelkezésre, központi flotta-, jármű-, sofőr- és helyszín-alapú szolgáltatásokkal. Ide tartozik például a járműállapot, a járműlogisztika, a karbantartási és baleseti menedzsment, valamint a digitális menetlevél.

Még jobban variálható

Összesen hatféle – dobozos zárt áruszállító, Tourer személyszállító, platós, vontató, busz, vagy felépítmény nélküli – kivitel, három hajtáskoncepció, továbbá számos vezetőfülke-kialakítás, felépítményhossz, terhelhetőségi szint, raktérmagasság és felszereltség: ezek a paraméterek már önmagukban is elegendőek lennének a Sprinter fokozott variálhatóságának és személyre szabhatóságának bizonyításához. Összesen több, mint 1700 eltérő változatot lehet összeállítani. Ez jelenti az új Sprinter koncepciójának alapját biztosító Mercedes-Benz Vans részlegnél a maximális modularitást, amely a legkülönfélébb felhasználási területeken is tökéletes munkatárssá varázsolja a modellt. Legyen szó akár egy futárszolgálat végső kiszállítási lépcsőjéről, akár hosszú távú szállítójárműről, vagy mondjuk akár egy szerviztechnikusi alkalmazásról, ahol a járművet guruló pótalkatrész-raktárnak használják, a Sprinter nem ismer lehetetlent. Mindezeken felül többek között mentőautóként, lakóautóként, vagy kompakt buszként is tökéletesen helytáll.

Technikai újdonságok

Az eddigi jól bevált, hátsó- és összkerékhajtásból álló hajtáskoncepciót az új Sprinter-generációban az elsőkerékhajtás egészíti ki. A konstrukció előnyeit kihasználva ezekre a modellváltozatokra 50 kilogrammal nagyobb hasznos teherbírás jellemző a hátsókerékhajtású kivitelekhez viszonyítva. Továbbá a 80 milliméterrel alacsonyabb rakodóperem jelentősen megkönnyíti a felhasználási terület függvényében a ki- és berakodást, vagy a be- és kiszállást.

Az elsőkerékhajtású modellekhez a mérnökök két új váltóművet fejlesztettek. Az áruszállítók kategóriájában újdonságnak számít a 9-fokozatú bolygóműves automataváltó bevezetése. Az áttételezést a lehető legjobb fogyasztást és a maximális agilitást szem előtt tartva határozták meg a tervezők, de az alacsonyabb zajszint és a kiváló menetkényelem is kiemelendő az új váltómű kapcsán. Alapesetben egy 6-fokozatú manuális váltó jár az autóhoz, amit a kiváló kapcsolási komfort mellett a váltókaron csak alig érezhető vibrációk jellemeznek.

Praktikus vezetőfülke és akár 5,5 tonnás kialakítás

A vezetőfülkét a lehető legjobb praktikum, a legkülönfélébb felhasználási igények, valamint az elsőrangú ergonómia jegyében alkották meg a tervezők. Az optimalizált megoldások sorát gyarapítják az ergonomikus ülések, a kulcs nélküli indítás (Keyless-Start), valamint a továbbfejlesztett klímaberendezés, az átgondolt tárolók révén pedig mindennek gyorsan megtalálhatjuk a helyét. A rakteret szintén okos megoldások jellemzik, a fronthajtású modellek pedig a rakodható kerékjárati íveknek, valamint a teljes raktérre vetített maximális raktérmagasságnak köszönhetően még sokoldalúbb felhasználást biztosítanak.

A Mercedes-Benz Vans a Sprinter szegmensében a biztonságot is új szintre emelte. A Sprinter asszisztens rendszerei közé tartozik például az öntisztuló tolatókamera, aminek képe a belső visszapillantó tükörben jelenik meg, a 360 fokban látó modern Parkolócsomag, vagy a Wet Wiper System nevű rendszerrel kiegészített esőérzékelő, amely a szélvédő mosása közben is optimális kilátást biztosít.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés