Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormányműs futár is velünk jött nyaralni Debrecenbe

| 2017. 09. 12. | 20:30:00
Viszi a rosszat, hozza a jót.
A kormányműs futár is velünk jött nyaralni Debrecenbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén nyáron úgy döntöttünk, hogy elutazunk a délvidékről Debrecenbe, a régen nem látott rokonainkhoz. Gáborék már nagyon vártak bennünket, hiszen heti kapcsolatban álltunk – hála a modern kor olyan vívmányainak, mint a közösségi portálok és az ingyenes online telefonálás. Miután megszerveztük a 10 naposra tervezett hazai nyaralást, egyeztettük a programokat a rokonokkal és betápláltuk az útvonalat a GPS készülékünkbe, készen álltunk a hosszúra nyújtott kirándulásra.

Korábban, ha Debrecenben jártunk, mindig örömmel kerestük fel az állatkertet és a vidámparkot is, ezért nosztalgiázásként ezeket a helyeket is betettük a kötelező programjaink közé. A Nagyerdei Kultúrpark alföldi szemmel is gyönyörű és tartalmas szórakozást ígért számunkra és a gyerekeink is alig várták, hogy megérkezzünk. A több száz kilométeres utat szokás szerint kedvenc családi autónkkal tettük meg. Az eddig tökéletesen üzemelő kocsink azonban már az odafelé vezető úton fura hangokat kezdett el kiadni magából.

Nyaralás közben robban le a kocsi?!

Régóta járunk négyesben, a kis családunkkal az ország különböző pontjaira kirándulni rövidebb-hosszabb időre. Az elmúlt évek alatt többször is vásároltunk különböző márkájú használt autókat, a családi igényeknek megfelelően. Így, még párommal csak kettesben voltunk, elég volt egy sportosabb, háromajtós de gyorsabb kocsi, majd ahogy megjött első gyermekünk, váltottunk egy városi ötajtós kisautóra, végül 5 évvel ezelőtt, amikor a második gyerekem is megszületett, megvásároltunk egy tágasabb de modern felszerelésekkel ellátott családi autót.

Az 5 évvel ezelőtt vásárolt autónk időközben betöltötte már a 8. életévét is, de az alap dolgokon kívül – mint például az olajcsere vagy autórádió beszerelés – még nem volt nagy gondja vele egy autószerelőnek sem. A központi záras, klímás és szervorendszerrel is ellátott családi autónk mindig egy megbízható társunk volt az utazásaink során, soha nem volt még semmi gond vele. Ezért is lepődtünk meg azon, hogy útban Debrecen felé furcsa zajokat hallottunk.

Megfigyeltem, hogy a kormány tekerésével van összefüggésben a különös zaj. Ha jobban tekerem vagy mozgatom, érzem, hogy valami nem jól működik és a zaj is egyre idegesítőbb volt mindannyiunk számára. Szerencsére ekkor már nem voltunk túl messze rokonainktól, így a szívélyes fogadtatás után gyorsan el is felejtettük az egészet.

Sajnos a szervó kormány sem örökéletű

Gáborékkal úgy beszéltük meg, hogy az egész hetes szabadságunk ideje alatt, a tömeg elkerülése végett, majd hétköznap megyünk a gyerekek kedvenc helyére, az állatkertbe és a vidámparkba. Gáborék kisfia, Boti is a mi autónkkal szeretett volna utazni, hátul, hogy minél több időt tölthessenek együtt. Azonban már az indulásnál ismét előjött az idefele úton is ismerős zaj. Így nem mertem elindulni, féltem, hogy valami komoly probléma áll a háttérben.

Rokonaim szerencsére segítségemre voltak és gyorsan megállapítottuk, hogy mi lehet a gond. A házi mini műhelyben – ahol Gábor gyakran bütyköli saját kocsijukat is – a szervoolaj színéből megállapította, hogy bizony a szervo rendszerrel van a gond. Az ugyanis mindig rosszat jelent, ha az olaj sötét szürkés, hiszen ez elkopott felületről árulkodik – az eltérő színt is az apró fémtörmelékek okozzák. Már akkor tudtam, ebből kormánymű javítás lesz.

A kormányműs futár segített

Szerencsémre Gábor számára nem volt ismeretlen a probléma és azonnal tárcsázott egy számot. Számomra nagyon meglepő módon – hiszen még csak azt sem tudtam, hogy ilyen létezik – egy kormányműs futárt hívott a hibás alkatrészért. A futár elszállította a hibás alkatrészt és hozta a jót, amit szerelő barátom gyorsan be is épített az autónkba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!